Weijs: "Lang naar ons ritme moeten zoeken"

ZONDAG, 6 MAART 2022, 22:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de schorsing van Vincent Kompany mocht T2 Willen Weijs niet alleen de wedstrijd coachen, maar ook de persconferentie na afloop voor zijn rekening nemen. De Nederlander erkende dat het voor de rust magertjes was. "Aan de bal was het heel stroperig, heel traag."

"In de eerste helft moesten we ons ritme wat zoeken. Dat duurde vandaag blijkbaar 45 minuten", zo vertelde Weijs. Volgens de T2 liepen de spelers te lang met de bal en maakten ze te veel foutjes in het kaatsen en de balaannames. Over de tweede helft was Weijs wel tevreden. "Gelukkig ging het tempo toen omhoog en hadden we meer loopacties. Dat was genoeg om te winnen."

Volgende week tegen Antwerp zal Anderlecht beter voor de dag moeten komen. "Dan zullen we weer een volledige trainingsweek gehad hebben, zonder een bekerwedstrijd op donderdag", aldus Weijs, die het wel balen vindt dat Wesley Hoedt dan geschorst is. "Dat is niet lekker, maar we gaan dat oplossen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.