Officieel: Ajax maakt komst Bounida bekend

MAANDAG, 7 MAART 2022, 21:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Ajax heeft vandaag de komst van Rayane Bounida officieel bekendgemaakt. Bounida tekent er een contract dat ingaat na het huidige seizoen en loopt tot medio 2025. "Het is een mooie en nieuwe uitdaging", zegt Bounida bij zijn voorstelling.

"Ik heb veel zin om hier te gaan wonen en nieuwe spelers te ontmoeten", aldus Bounida. "Ik wil eerst graag minuten maken in Ajax O17 en dan in de UEFA Youth League. Dat is echt een droom voor mij en mijn familie. Daarna wil ik graag doorstromen naar Jong Ajax en Ajax 1." Bij de U17 komt Bounida Stanis Idumbo tegen, die vorige zomer van Gent naar Ajax trok. De twee kennen elkaar van bij de Belgische jeugdploegen. "Zodra ik hier kom weet ik bij wie ik terecht kan. Het is fijn om nu al een maatje te hebben hier", aldus Bounida.

Bij Ajax komt Bounida terecht bij club van zijn grote idool, Abdelhak Nouri."Ik keek altijd naar zijn filmpjes en het was een plezier om hem aan het werk te zien. Voor mij, als echte voetballiefhebber, is Nouri absoluut mijn idool", zegt Bounida, die ook opkijkt naar Ryan Gravenberch. "Ik houd van zijn speelstijl. Hij heeft zelfs een beetje dezelfde naam als ik. Helaas ben ik alleen niet zo groot als hij is, maar dat komt nog."

Bekijk hieronder een interview met Bounida.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.