Lambrechts: "Begrip, maar je mag niet alles aanvaarden"

VRIJDAG, 11 MAART 2022, 12:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In de podcast Eleven Inside geeft scheidsrechter Erik Lambrechts een woordje uitleg over de twee gele kaarten die hij Vincent Kompany toonde tegen OHL. Het was niet wat Kompany zei dat het probleem vormde, wel de manier waarop hij tekeer ging. "Een respectvolle communicatie moet de basis zijn."

"De basis moet zijn dat er op een respectvolle manier heel veel gecommuniceerd kan worden", begint Lambrechts zijn verhaal. "Dat wij staan open om te communiceren en dat we in eerste instantie alles proberen op te lossen met communicatie. Maar op een bepaald moment wordt er een grens bereikt."

Ging het dan om de woorden letterlijk of om de geste? "Niet om de woorden letterlijk", aldus Lambrechts. "Eigenlijk zijn het twee zaken. De eerste gele kaart was omdat hij woedend op de dug-out slaat. Wanneer ik die toon, blijft hij doorgaan en reageren. Achteraf gezien kan ik daar begrip voor opbrengen, want ik mis inderdaad eerst die fout op Raman. Maar je kan niet gewoon alles aanvaarden."

Beluister hier de hele podcast. Het fragment over Kompany start vanaf minuut 53:24. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.