"Sardella toonde al dat hem mogelijk mooie carrière wacht"

VRIJDAG, 11 MAART 2022, 18:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany wilde het niet bevestigen, maar de kans is reëel dat Killian Sardella zondag de geschorste Wesley Hoedt vervangt. De Anderlecht-coach sprak alvast zijn vertrouwen uit in de 19-jarige verdediger. "Hij is nog jong en we willen hem op de juiste manier brengen, maar hij heeft op jonge leeftijd wel al laten zien dat hij mogelijks een mooie carrière voor zich heeft."

Volgens Kompany zijn er in zijn kern echter meerdere spelers die polyvalent zijn en centraal kunnen spelen. Kana bijvoorbeeld. Waarom zien we hem zo weinig? De schuld van het lage aantal bankzitter, zegt Kompany. "Jonge spelers ondervinden daar nadeel van." 

Het is bekend dat Kompany graag meer spelers op de bank wil. Het lage aantal heeft volgens hem een financiële reden (minder premies uitbetalen, red.). "Maar als we boekhouders laten beslissen, mogen we straks nog maar twee man op de bank zetten. Je moet dat zien als een investering in de jeugd moeten.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.