Verdiende zege in topper

ZONDAG, 13 MAART 2022, 15:40 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een verdiende zege geboekt tegen Antwerp. Het won met 2-1, maar het kreeg genoeg kansen om meer doelpunten te maken. Antwerp was buiten de gelijkmaker nauwelijks gevaarlijk. Volgend weekend volgt alweer een cruciale wedstrijd. Dan trekt paars-wit naar Gent.

De zenuwachtige studieronde duurde bijna twintig minuten totdat Benson de debatten opende met een centraal schot. De eerste kans voor Anderlecht was wel meteen raak. Refaelov haakte wat af en bediende Ashimeru die Zirkzee vrijspeelde. De Nederlander kreeg veel ruimte en wipte de bal knap over Butez. Anderlecht ging meteen op zoek naar de 2-0. Kouamé bediende Verschaeren die kort wegdraaide en de bal in de volley nam, maar Butez kon redden.

In minuut 34' kregen dezelfde spelers dé kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Kouamé kapte een keer te veel en Verschaeren raakte de intikker verkeerd. Zirkzee kopte ook nog een keer een halve meter naast. Anderlecht domineerde en Antwerp was niet gevaarlijk totdat Frey afhaakte en Buta makkelijk Gomez passeerde. De voorzet gleed ongelukkig door de benen van Kana en voor de voeten van Yusuf die van dichtbij de gelijkmaker scoorde. Antwerp mocht zeker niet klagen over de ruststand.

Na de pauze slaagde Anderlecht erin om een vervolg te breien aan de goede eerste helft, al moest de onfortuinlijke Kana wel naar de kant door een blessure. Sardella was zijn vervanger. Net voor het uur stuurde Refaelov Kouamé diep en nadat Butez doorgleed op de aanvaller, wees Visser naar de stip. Refaelov zette de elfmeter knap om tegen zijn ex-club. Een dikke vijf minuten later bediende Verschaeren mooi Zirkzee, maar deze maal werkte hij te nonchalant af en stak Butez er nog een hand voor.

Kompany bracht Amuzu en Raman. Een kwartier voor tijd kon Amuzu alleen op doel gaan, maar toen er moest worden afgewerkt, ontbrak het Amuzu aan de nodige kracht. Antwerp ontwikkelde wel druk, maar miste de nodige creativiteit om een opening te creëren. Frey werd goed uit de wedstrijd gehouden door de verdediging van Paars-wit. In de extra tijd lanceerde uitblinker Ashimeru Kouamé, maar de hardwerkende Ivoriaan was doodop en werkte zwak af. Een minuut voor tijd kon Mykhailichenko vanop de flank naar een leeg doel trappen nadat Butez mee ten aanval was getrokken, maar de Oekraïner mikte net naast. Jammer, want wie had hem dat doelpunt niet gegund?

Anderlecht won deze topper verdiend. Het was de betere ploeg voor rust, maar slaagde er niet in om zijn goede periode te belonen met meer dan een doelpunt. Na rust klom het opnieuw op voorsprong en liet het opnieuw na om meer te scoren, maar Antwerp kon na rust niet meer dreigen. Anderlecht wipt na de zege naar plaats drie in het klassement.