Zirkzee: "Dit geeft enorme boost"

ZONDAG, 13 MAART 2022, 22:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met zijn dertiende doelpunt van het seizoen, zijn eerste in zes wedstrijden, zette Joshua Zirkzee Anderlecht op weg naar de zege tegen Antwerp. "We hadden eigenlijk nog vaker moeten scoren", vond de Nederlander. "Daar gaan we deze week op werken."

"Aan de bal waren we vandaag heel erg sterk. We mogen echter ook niet vergeten dat Antwerp er ook vaak uitkwam. De laatste tien minuten was het billen dicht knijpen. Maar we wonnen en dat is wat telt", vertelde hij na de wedstrijd bij Sporza.

Anderlecht had wel veruit de meeste en beste kansen. "Klopt, we hadden heel wat kansen die we hadden moeten afmaken. We zullen daar deze week aan werken, dus hopelijk komt het goed."

Over zijn doelpunt zegt hij dit: "Ik krijg een hele mooie bal van Majeed. Mijn eerste controle is eigenlijk niet ideaal. Daarom moet ik hem nog met rechts mee rollen. Op dat moment weet ik dat ik hem ga stiften en hij vliegt heel mooi binnen."

In de tweede helft probeerde Zirkzee op een gelijkaardige manier te scoren, maar toen redde Butez. "Ik had hem gewoon meedogenloos binnen moeten schieten. Het was goed gepakt, maar ook een verkeerde keuze van mij. Deze week op training ga ik ermee aan de slag."

In de strijd om Play-Off 1 doet Anderlecht een uitstekende zaak. "Dit geeft ons een enorme boost. Antwerp is een directe concurrent. Het stadion ging op en neer. Nu gaan we opbouwen naar de partij van volgende week tegen Gent. Het zal niet gemakkelijk worden, maar we gaan ons zelfvertrouwen bij elkaar rapen en het beste eruit halen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.