Anderlecht in slotfase voorbij Standard

ZONDAG, 12 FEBRUARI 2012, 16:25 - Garrincha

Een doelpunt van Dieumerci Mbokani twee minuten voor tijd heeft Anderlecht de overwinning bezorgd tegen Standard. Paars-wit kwam vroeg in de match op achterstand en speelde niet goed. Tot het in de slotfase hard toesloeg.

De topper begon meteen erg vinnig. Proto jende het Standard-publiek een beetje en Standard zorgde voor het eerste gevaar. Na zeven minuten werd Cyriac net buiten het strafschopgebied neergelegd door Juhasz, maar ref Gumienny gaf toch een strafschop. Tchité stuurde Proto naar de foute hoek en opende zo de score.

Na dit doelpunt was Anderlecht van slag en vooral Juhasz stond zwak te spelen. Standard bleef kansen verzamelen, maar Proto hield Mujangi Bia en Tchité van een doelpunt. Aan de overkant kwamen de tegenaanvallen van Anderlecht er niet uit. Suarez probeerde, maar zijn collega-spitsen gaven niet thuis. Zo kwam het dat Standard verdiend met 1-0 de rust in kon en Anderlecht blij mocht zijn dat de cijfers niet hoger waren.

Na de pauze gebeurde er het eerste half uur niets. Anderlecht had de bal, maar kon er amper iets mee doen. Uit het niets scoorde paars-wit dan toch. Uitergerekend Juhasz klom een kwartier voor tijd hoger dan iedereen en hij kopte het leer voorbij Bolat in doel. Anderlecht rook nu bloed en Kljestan scoorde ei zo na de 1-2, maar Bolat redde. Aan de overkant moet Kouyaté Batshuayi van een doelpunt houden.

De slotfase was pittig en beide ploegen probeerden het heft naar zich toe te halen. Uiteindelijk was het Anderlecht dat daarin slaagde. Mbokani glipte door de buitenspelval, omspeelde Bolat en bracht Anderlecht in extase. Jacobs gunde de Congolees een minuutje later zijn applausvervanging en ook Jovanovic kreeg hetzelfde cadeau. Anderlecht speelde de match rustig uit en deed zo een gouden zaak in de stand.