Hoedt: "Verhaal van het hele seizoen"

ZONDAG, 20 MAART 2022, 22:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een zichtbaar erg ontgoochelde Wesley Hoedt stond na de partij tegen Gent Sporza te woord. "Als je zo veel kansen krijgt, kan je alleen maar naar jezelf kijken", vindt de verdediger. "We moeten nu positief blijven en alles doen om nog twee keer te winnen."

"Als je kijkt naar het aantal kansen, hadden wij moeten winnen. Dat we dat niet doen, hebben we volledig aan onszelf te danken", opent Hoedt. "De wedstrijd was een tactisch steekspel. Gent had in de eerste helft de bal, maar het voelde niet dat ze gevaarlijk konden worden. Na enkele tactische aanpassingen hadden wij in de tweede helft de volledige controle. Toen waren wij wel heel gevaarlijk."

"Alleen ... Dit soort wedstrijden worden beslist met momenten en daarin schieten wij nu tekort", zegt Hoedt. "Het ishetzelfde verhaal van het hele seizoen: genoeg kansen, grote kansen zelfs, ... maar als je die niet maakt, dan is er een voetbalwet die zegt dat je er één tegenkrijgt. Ook ik kreeg een kans die er absoluut in moest."

"Zuur om nu te hopen op verlies van anderen"

En dan was er die ene kans van Gent. "Een halve zelfs maar", vindt Hoedt. "Maar het is ook een kwaliteit om die binnen te schieten. We dekken daar niet kort genoeg. Dat kunnen we onszelf aanrekenen. Maar als je zoveel kansen krijgt, kan je alleen maar naar jezelf kijken."

Door de nederlaag valt Anderlecht uit de top vier. "We moeten positief blijven en de laatste twee wedstrijden er alles aan doen om die te winnen. Het is zuur dat je dan moet hopen op verlies van anderen. Nu is het aan hen om te kijken of ze met de druk om kunnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.