Kompany blijft hoopvol: "Er gaat nog iets gebeuren"

MAANDAG, 21 MAART 2022, 09:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met nog twee speeldagen te gaan heeft Anderlecht zijn lot niet meer in eigen handen. Paars-wit domineerde in Gent, maar keerde wel puntenloos terug naar Brussel. Op de persconferentie na de wedstrijd reageerde Vincent Kompany ontgoocheld, maar strijdvaardig.

"Ik kan mijn ploeg niets verwijten", begon Kompany zijn persbabbel. "Ze waren erg aanwezig in de wedstrijd en gingen er tot op het eind voor om te scoren. Maar Gent maakte heel goed gebruik van die kans van Tissoudali. Efficiëntie is als coach het moeilijkste om te trainen."

Na de mooie zege tegen Antwerp vorige week staat Anderlecht na deze nederlaag plots buiten de top vier. "Dit komt hard aan. Want we waren aan een goede reeks bezig. Er zit ook een goede evolutie in het spel. Als ploeg draaien we steeds beter. En dan sta je plots vijfde ..."

"Maar ik denk dat er nog iets gaat gebeuren", klonk Kompany hoopvol en ambitieus. "Ik denk dat Gent of Antwerp in de komende twee matchen nog wel punten zal verliezen. Wij moeten nu onze twee matchen winnen. Dan ben ik ervan overtuigd dat dat genoeg zal zijn. Maar we hebben het niet meer in de hand."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.