Vanhaezebrouck en Kompany eensgezind: doelsaldo moet doorslag geven

MAANDAG, 21 MAART 2022, 09:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht en Gent hebben evenveel punten, maar doordat Gent een gewonnen wedstrijd meer telt, staat het boven Anderlecht. Vincent Kompany hekelde de regel op de persconferentie achteraf. Zijn Gentse collega Hein Vanhaezebrouck trad hem bij.

"België is de enige competitie die geen rekening houdt met het doelsaldo", aldus Kompany. "Maar dat is nu eenmaal de regel en dat respecteren we. We moeten nu gewoon ons werk doen."

Kompany's Gentse collega Vanhaezebrouck gaf hem gelijk. "Ik ben voorstander van een klassement op basis van het doelpuntensaldo. Dat vind ik veel eerlijker dat het huidige systeem", klonk het duidelijk. "Dan zouden we er gewoon niet aan te pas komen, want dat van Anderlecht is veel beter." Anderlecht heeft +31, Gent +21.

"Anderlecht verdient Champions' play-offs"

Vanhaezebrouck vertelde verder dat hij het belachelijk vindt dat de Champions' play-offs met slechts vier ploegen wordt gespeeld en niet met zes. "Dat gedrocht is er gekomen om toch maar met 18 clubs in 1A te kunnen spelen", aldus Vanhaezebrouck. "Er zijn veel goede, grote ploegen in België. Je zou dus minstens met zes moeten kunnen strijden."

Dat Anderlecht nu uit de boot dreigt te vallen, vindt Vanhaezebrouck jammer voor Kompany. "Ik voel mee met hem, want Anderlecht heeft een fantastisch parcours afgelegd. Ze verdienen het om erbij te zijn in de Ze verdienen het om erbij te zijn in de Champions' play-offs. Die kans is er trouwens nog altijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.