Anderlecht-jonkies succesvol bij jonge Duivels

WOENSDAG, 23 MAART 2022, 20:26 - Garrincha

JEUGD De Belgische U17 en Belgische U19 hebben vandaag allebei een mooie overwinning geboekt in de EK-voorronde. De U17 versloegen Estland met 8-1. De U19 waren met 1-3 te sterk voor Finland. In die laatste wedstrijd was Mario Stroeykens de beslissende man.

Stroeykens dwong na 20 minuten een strafschop om en zette die vervolgens zelf om. Hij trapte zo de 0-2 op het bord. Op het uur zorgde hij ook voor de assist bij het derde Belgische doelpunt van Luca Oyen. Stroeykens speelde de hele wedstrijd. Alonzo Engwanda viel in na 69 minuten. Zaterdag en dinsdag spelen de Belgen tegen Duitsland en Italië.

Bij de U17 kwam van Anderlecht enkel Enock Agyei in actie. Hij speelde de hele wedstrijd, maar scoorde niet. Zaterdag en dinsdag wachten nog Spanje en Bosnië-Herzegovina.