"Hoop van shirt te wisselen met Sambi Lokonga"

VRIJDAG, 25 MAART 2022, 07:09 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Josh Cullen is één van de eerste namen die Vincent Kompany zeker op het wedstrijdblad zet, ook bij de Ierse nationale ploeg zit hij ondertussen al aan 15 caps. De Ierse international kijkt uit naar de wedstrijd van morgen tegen de Rode Duivels. 

In Ierland is voetbal bijzaak, letterlijk, want het draait er vooral rond rugby, hurling, gaelic football en ultimate fighter Conor McGregor. "Maar we willen wel groeien", zegt Cullen, "De meeste spelers hier dachten vroeger alleen maar aan voetballen in Engeland, zelfs de lagere klassen waren goed. Ik heb op een gegeven moment de klik gemaakt en ben voor Anderlecht gaan voetballen".

"Een juiste keuze, vooral als je met iemand zoals Kompany kan samenwerken. Ik hoop dat mijn keuze ook andere Ierse talenten overtuigt om niet alleen aan Engeland te denken. Er zijn er toch al enkele die het proberen in Italië."

Het Avivastadion in Ierland is morgen alvast uitverkocht. "Wel spijtig dat toppers zoals Lukaku, De Bruyne en Hazard niet meedoen. Maar België heeft ook nog veel andere goeie spelers. Het zal vooral leuk zijn om ex-ploegmaat Sambi Lokonga terug te zien, ik hoop dat ik met hem van shirt kan wisselen na de wedstrijd"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.