Officieel: FP Halle-Gooik wordt RSCA Futsal

VRIJDAG, 25 MAART 2022, 13:55 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Belangrijk nieuws in het zaalvoetbal. FP Halle-Gooik, de grootste zaalvoetbalclub van België, zal vanaf het seizoen 2022-2023 aantreden als RSCA Futsal in een gloednieuw sportcentrum te Roosdaal.

FP Halle-Gooik is dé topclub in ons land met een fameus palmares en verschillende topspelers. Zo werd de club van 2015 tot 2019 kampioen, won het viermaal de beker en speelt het zo goed als elk jaar Champions League. De club staat ook in de top-10 van clubs in de UEFA Futsal ranking. FP Halle-Gooik heeft eveneens een damesploeg, jeugdploegen en een Futsal school.

RSCA Futsal zal de thuiswedstrijden afwerken in de gloednieuwe sporthal Belleheide in Roosdaal waar 1.111 toeschouwers kunnen plaatsnemen. De zaal bevindt zich op 15 kilometer van het Lotto Park.

CEO Peter Verbeke reageerde op de fusie: "Met RSCA Futsal staat nu een club in de steigers die het opleiden van talent vooropstelt, de sport in België naar een volgend niveau wil stuwen en de Europese top wil ambiëren". Manager Lieven Baert van FP Halle-Gooik verklaarde dat hun project stilaan tegen een aantal limieten botste, ondanks de status als nummer een.

"We kunnen ons geen betere partner voorstellen om deze nieuwe stap te zetten dan RSC Anderlecht." aldus Martin Baert, voorzitter van FP Halle-Gooik.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.