Goal en twee assists voor Gomez bij Spaanse U21

VRIJDAG, 25 MAART 2022, 22:15 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Sergio Gomez heeft vanavond zijn marktwaarde nog wat opgedreven. Met een doelpunt en twee assists had de 21-jarige Anderlecht-speler een groot aandeel in de overwinning van de Spaanse U21 tegen Litouwen. Ook Amir Murillo en Joshua Zirkzee kwamen vandaag in actie.

De Spaanse U21 hadden geen moeite met Litouwen. 8-0 werd het. Gomez, die rechts vooraan speelde, scoorde na 35 minuten het tweede doelpunt. Nog voor de pauze deed hij er twee assits bij. Op het uur, het stond toen 5-0, mocht hij gaan rusten. Met 18 op 21 is Spanje goed op weg om zich te plaatsen voor het EK. Er volgen nog drie duels.

De U21 van Nederland speelden vanavond 0-0 gelijk in Bulgarije. Zirkzee speelde de hele wedstrijd. Bart Verbruggen bleef op de bank. Nederland telt nu 14 punten op 18.

Murillo (90 minuten) speelde afgelopen nacht met Panama 1-1 gelijk tegen Honduras. Daarmee zakt het, met nog twee wedstrijden te spelen, maar de vijfde plaats in de WK-kwalificatie. De rechtstreekse tickets voor het WK zijn zo goed als zeker gaan vliegen. Panama moet komende week proberen om over Costa Rica naar de vierde plaats te springen. Die geeft recht op barragewedstrijden.