Vandenhaute: "1 miljoen euro is belachelijk veel"

DONDERDAG, 31 MAART 2022, 08:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Je mag het vel van de beer niet verkopen alvorens hij geschoten is, maar niets lijkt een toetreding van de beloften van RSC Anderlecht in 1B, nog in de weg te staan. Momenteel staan ze tweede en zo goed als verzekerd van de top vier. Alleen kost die toetreding veel geld, heel veel geld, 1 miljoen euro om exact te zijn. 

En dat bedrag vindt Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute "belachelijk veel". En hij is niet de enige met die mening. Vandenhaute zou zelfs gezegd hebben dat paars-wit dat bedrag niet zal betalen. Loze woorden waarschijnlijk want Anderlecht ijvert al zo lang om zijn beloften in 1B te krijgen. 

De hoge toetredingssom is indertijd vastgelegd ter compensatie van de oorspronkelijke 1B-clubs die nu minder aantrekkelijke affiches krijgen. Al is een wedstrijd tegen de beloften van RSC Anderlecht nu bezwaarlijk "minder aantrekkelijk" te noemen. 

Vandenhaute bracht de problematiek in ieder geval naar voren tijdens de laatste Raad van Bestuur van de Pro League. Afwachten of er ook effectief iets aan gedaan zal worden. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.