Nederland trekt streep door BeNeLiga

DONDERDAG, 31 MAART 2022, 22:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het plan van de BeNeLiga mag de kast in. De Pro League laat vandaag weten dat de Nederlandse clubs de gesprekken over een gezamenlijke competitie hebben stopgezet. Volgens de Pro League is er in Nederland geen draagvlak.

Al sinds de jaren '90 wordt er gesproken over een BeNeLiga. Het was toenmalig Anderlecht-manager Michel Verschueren die met het idee op de proppen kwam. In de decennia die volgden kwam het idee af en toe bovendrijven, maar echt vlotten deed het niet. Al leek er de laatste tijd wel schot in de zaak te komen.

"In de afgelopen maanden was er serieuze vooruitgang geboekt over een BeNeLiga volgens een ‘split season model'. Een Nederlands-Belgische delegatie had hierover begin maart een constructief onderhoud met de top van de UEFA onder leiding van voorzitter Aleksander Ceferin", meldt de Pro League.

"De Nederlandse topclubs zetten het project nu stop, omdat het benodigde draagvlak vandaag ontbreekt. Dat het Nederlandse clubvoetbal momenteel floreert terwijl het Belgische clubvoetbal het moeilijker heeft, speelt hier ongetwijfeld een rol in", klinkt het.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.