'Mister Croky Cup?', roep dat maar niet te hard voor het zich keert

ZATERDAG, 16 APRIL 2022, 08:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lior Refaelov staat voor zijn vierde bekerfinale, automatisch komt de bijnaam 'Mister Croky Cup' naar boven al wil hij daar zelf niet te hard mee uitpakken. De wedstrijd moet nog altijd gespeeld worden en AA Gent is een te duchten tegenstander: "Elke finale is fiftyfifty en Gent brengt net als wij, héél goed voetbal".

Bij iedereen klinkt zowat dezelfde conclusie, àls RSC Anderlecht de beker pakt kan dat de start zijn van een nieuw tijdperk, ook Refaelov denkt er zo over. "Het zijn geen gemakkelijke jaren geweest voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Een trofee kan dus zeker een nieuw tijdperk inluiden."

Gezonde stress

"De spanning is met de dag aan het groeien, momenteel is het nog positieve, gezonde stress. Aan de jonge jongens geef ik vooral mee dat ze moeten genieten van de wedstrijd en dezelfde routine moeten bewaren als voor gelijk alle andere wedstrijden."

Bekerwinst zou boost zijn

Uitgerekend Refaelov snoepte de beker van RSC Anderlecht af in 2015. "De supporters herinneren er mij ook vaak genoeg aan dat ik nog 'een openstaande schuld' heb. Ik zal er alles aan doen om Anderlecht met wat vertraging die trofee te bezorgen. In ieder geval zou bekerwinst een boost zijn richting de play-offs. We zullen elke minuut gefocust moeten zijn, dat is ook nodig in de beker."

"De dubbel"

Na bekerwinst, kampioen spelen? "Onze eerste twee wedstrijden zullen al cruciaal zijn, het zal erop of eronder zijn. Maar het verleden leert mij dat er in die competitie elke week een andere favoriet is. De ambitie om eerste te worden is er in ieder geval, maar laat ons nu eerst maar focussen op de beker. 'Let's make it 10', zoals ze hier zeggen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.