Kompany: "Hier bereiden we ons al heel seizoen op voor"

MAANDAG, 18 APRIL 2022, 10:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanmiddag om 15 uur is het zo ver: dan speelt Anderlecht de Bekerfinale tegen Gent. Vincent Kompany blikte gisteren met het nodige vertrouwen vooruit. "De Beker van België heeft meer belang en beleving gekregen. Hem winnen is voor ons een prioriteit."

Volgens Kompany is er vanmiddag geen favoriet. Hij ziet de kansen op 50-50. "We speelden dit seizoen al goede matchen tegen Gent. We willen de prestatie nu omzetten in een resultaat", verwijst hij naar de competitiewedstrijd van enkele weken geleden. Anderlecht was toen heer en meester, maar scoorde niet. Gent deed dat uit zijn enige kans wel. "Het zal afhangen van sleutelmomenten: wat gebeurt er in onze zestien en in die van hen."

Kompany acht zijn ploeg klaar voor de belangrijke wedstrijd. "Al een heel seizoen bereiden we ons voor op zo'n beslissend moment. Ik zag hoe mijn groep de info opneemt en zich voorbereidt om een prestatie neer te zetten", aldus Kompany, die zijn eerste Bekerfinale met Anderlecht kan winnen. "Als speler won ik hem inderdaad nooit. Pas wanneer we de halve finale haalden, werd de Beker van België een doel. Nu weet ik dat elke overwinning waardevol is en elke trofee een prioriteit moet zijn. Voor topduels als deze doe je het."



anderlecht-online forum