Anderlecht vol in gesprek met beloftevol trio

WOENSDAG, 27 APRIL 2022, 21:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht is momenteel volop in gesprek met de entourage van Zeno Debast, Kristian Arnstad en Mario Stroeykens om hun contracten te verlengen. Alle drie hebben ze een verbintenis die eind volgend seizoen afloopt.

Debast kreeg eind januari zijn kans en greep deze met beide handen. De 18-jarige centrale verdediger speelde vijf wedstrijden, maar viel toen uit met een blessure. Paars-wit ziet in hem een titularis voor volgend seizoen. 

Arnstad, eveneens nog maar 18 jaar, staat iets minder ver in zijn ontwikkeling dan Anderlecht had gehoopt. De voorbije maanden ontpopte hij zich wel tot de patron van de U21, met ook heel wat (knappe en belangrijke) doelpunten. Tijdens de laatste speeldag van de reguliere competitie mocht hij een kwartier meedoen. Zijn prestatie stemde Vincent Kompany erg tevreden.

Tot slot is er Stroeykens. De 17-jarige aanvaller verzamelde dit seizoen 71 speelminuten in de competitie, verdeeld over zeven invalbeurten. De onderhandelingen over zijn contractverlening verlopen het moeilijkst en slepen al even aan. De spits wil meer speelkansen, maar de concurrentie is niet mis. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.