Veel duels maar geen doelpunten

ZONDAG, 1 MEI 2022, 20:31 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste punt beet in de Champions' Play-offs. In een wedstrijd met veel duels bleven Anderlecht en Club Brugge steken op 0-0. Van Crombrugge redde de enige kans voor de bezoekers vroeg in de wedstrijd. Anderlecht haalde enkele keren uit, maar Mignolet redde uitstekend.

In een energieke eerste helft liet Anderlecht zich duidelijk gelden in de vele duels. Dit kwam de thuisploeg bijna erg duur te staan toen Magallan De Ketelaere duwde in het strafschopgebied, maar Verboomen en de VAR lieten voortspelen. Club Brugge domineerde in het openingskwartier en Van Crombrugge moest uitpakken met een uitstekende armreflex toen Lang op weg was naar de 0-1.

Anderlecht probeerde het met schoten van Amuzu en Zirkzee, maar ze mikten respectievelijk te hoog en naast. De thuisploeg had ondertussen het evenwicht hersteld en Club Brugge, dat Rits had moeten vervangen na een blessure, kwam niet meer tot kansen. Vijf minuten voor rust was Mignolet bij de les op een laag schot van Arnstad. Anderlecht was nog een keer gevaarlijk voor rust. Na een spelhervatting probeerde Hoedt Mignolet van heel ver te grazen te nemen en het scheelde niet veel. Mignolet moest zich haasten om de bal uit doel te houden.

Na rust kwamen Raman en Delcroix Zirkzee en Magallan vervangen die zich allebei net voor rust hadden geblesseerd. De Argentijn beleefde sowieso al niet zijn beste helft van het seizoen. Tien seconden na rust kon Raman al uithalen, maar Mignolet tikte het schot over. Anderlecht trok regelmatig ten aanval, maar het miste het nodige vernuft om tot uitgespeelde kansen te komen. Brugge had na rust nog niets laten zien totdat Mata in minuut 67 plots hard op doel besloot. Zijn schot strandde op de paal.

Na een slechte bal van Nsoki kon Raman weer naar het Brugse doel trekken, maar de aanvaller zag Kouamé niet en vond ook weer Mignolet op zijn weg. Tien minuten voor tijd dwarrelde een slechte voorzet van Buchanan op de lat. In minuut 84 kregen we dan toch een door Paars-wit zelf gecreëerde kans. De ingevallen Ait El Hadj zette zelf de aanval op, maar zag zijn poging uiteindelijk geblokt worden. Paars-wit probeerde het tot het laatste fluitsignaal, maar de Brugse defensie liet zich niet verrassen.

Anderlecht pakte verdiend een punt tegen Club Brugge. Het stuitte bij verschillende pogingen op doel op een goede Mignolet. Zo blijft Anderlecht in strijd met Antwerp voor de derde plaats. Verder ook een pluim op de hoed voor de puike prestatie van Arnstad.