Delcroix klaar voor 90 minuten, Zirkzee onzeker

VRIJDAG, 6 MEI 2022, 20:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Het blijft afwachten of Anderlecht zondag weer kan rekenen op Joshua Zirkzee. "Na de training van morgen zullen we weten wie er wel en nie kan spelen", vertelde Vincent Kompany vanmiddag. Wie we zeker wel aan de aftrap mogen verwachten, is Hannes Delcroix.

"Joshua bleef tegen Brugge uit voorzorg aan de kant", liet Kompany weten. "Gelukkig konden we een ernstige blessure vermijden."

Delcroix (foto) vierde tegen Club zijn rentree na maanden blessureleed. Hij speelde een sterke 45 minuten. "We zijn voorzichtig geweest en hem niet te snel laten terugkeren. Misschien was hij al één of twee weken eerder klaar, maar we hebben het risico niet genomen. Tijdens een interne wedstrijd vorige maandag bleek dat hij klaar was om gedurende 45 minuten zijn rol te vervullen. Gelukkig, want door de gele kaart van Magallan en de ruimte die we weggaven, moesten we hem brengen."

Is Delcroix nu klaar voor negentig minuten, wilde een aanwezige journalist weten. "Volgens mij wel", antwoordde Kompany, "maar we zullen het pas weten wanneer hij zijn eerste negentig minuten gespeeld heeft. Je hebt het medische aspect, maar ook dat van wedstrijdritme." 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.