Kompany: "Wurgende regels 1B niet op hun plaats"

VRIJDAG, 6 MEI 2022, 22:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Binnenkort worden de regels vastgelegd voor de U23-ploegen in 1B. De hamvraag is of spelers niet meer mogen meedoen vanaf een bepaald aantal wedstrijden met de A-ploeg. Vincent Kompany hoopt dat deze regel er niet komt. "Als je jonger bent dan een bepaalde leeftijd, dan ben je gewoon jong en heb je die minuten nodig", vindt hij.

"Voor het Belgisch voetbal is 1B cruciaal", toont Kompany zich op zijn persbabbel van vanmiddag een enorme voorstander van het concept. "Al die wurgende regels zijn niet op hun plaats. We moeten kijken hoe we talent kunnen ontwikkelen en hoe we het niveau kunnen verhogen. Niet alleen van de clubs, maar ook van de Belgische competitie. Dat gebeurt door die jongens speelminuten te geven."

"De regels moeten zo zijn dat ze die ook krijgen", stelt Kompany. "Of je nu 10, 15 of meer wedstrijden hebt gespeeld ... Als je jonger bent dan een bepaalde leeftijd, dan ben je gewoon jong en heb je die minuten nodig. Dan moet je dat in 1B kunnen doen. Dan moet je dat soms met de eerste ploeg kunnen doen door het aantal plaatsen op de bank te vergroten. Dat zeg ik al vaker."

"We moeten gewoon ons gezond verstand blijven gebruiken en het niet moeilijker maken dan het hoeft te zijn", besluit Kompany.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum