Amuzu leidt Anderlecht naar knappe zege

ZONDAG, 8 MEI 2022, 20:33 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft sinds lang nog eens een wedstrijd gewonnen in de Play-offs en dan nog wel in stijl. Het won maar liefst met 0-4 in Antwerp. Paars-wit leidde verdiend met 0-1 aan de rust en deed er kort na de pauze meteen drie goals bij. Uitblinker Amuzu scoorde drie keer. Donderdagavond volgt de thuiswedstrijd tegen Antwerp.

Net zoals vorige week begon Anderlecht goed aan de wedstrijd en hield het Antwerp weg van het doel. In minuut zeven volgde een eerste aanval die in corner belandde. Die werd snel genomen en Amuzu besloot in het zijnet. Twee minuten later deed hij het beter. Geklungel achteraan bij Antwerp werd gecounterd door hoog stoorwerk bij Paars-wit. Arnstad bediende Zirkzee die met een hakje Amuzu in stelling bracht. De aanvaller bracht Anderlecht op voorsprong met een mooi geplaatst schot.

Antwerp kreeg de bal, maar was niet in staat om kansen te creëren. Het dreigde wel een paar maal vanop afstand via Frey en Nainggolan, maar Verbruggen kende geen problemen. Met een goede Amuzu was Anderlecht de betere ploeg zonder daarom te grossieren in kansen. Vijf minuten voor rust volgde nog een goede aanval, maar Dessoleil troefde Kouyamé af. Arnstad, die niet zo vaak aan de bal kwam omdat de meeste aanvallen via de linkerflank liepen, trof in minuut 43 plots de paal met een gekruist schot. Zo ging Anderlecht verdiend op voorsprong de rust in.

Na de pauze volgde een erg memorabele tien minuten waarin Anderlecht de voorsprong maar liefst uitbreidde tot 0-4. Een herboren Kouyamé zette zich door en bediende mooi Zirkzee die centraal voor doel niet aarzelde om de 0-2 tegen de touwen te trappen. Terwijl Antwerp opendeurdag hield, zette Anderlecht zich door. Murillo trok op wandel, bediende Kouyamé en die leverde opnieuw een assist af. Nu haalde Amuzu de trekker over: 0-3. Maar het Paars-witte offensief was nog niet ten einde. Kouyamé en Zirkzee speelden een een-twee uit en de Ivoriaan zag een vrije Amuzu aan de tweede paal die zijn derde doelpunt van de avond maakte.

Na de 0-4, dus iets na het uur, bracht Kompany meteen vier wisselspelers in. Uitblinker Amuzu moest kort daarna ook het veld verlaten na een blessure. Anderlecht liet vervolgens de teugels wat los en Antwerp probeerde nog een eertreffer te scoren terwijl Anderlecht loerde op de counter. Haroun kopte de eerste kans voor Antwerp naast, Dessoleil mikte in minuut 77 van kortbij naast. De wedstrijd was echter al lang gespeeld en Anderlecht wachtte in een zetel op het laatste fluitsignaal.

Een knappe prestatie van Anderlecht dat op geen enkel moment in problemen kwam. Uitblinker was uiteraard Amuzu die anders moeilijk kan scoren. De laatste zege in de Play-offs van Paars-wit dateerde trouwens al van 5 mei 2019. Toen werd met 2-1 gewonnen van Standard. Hopelijk kunnen de troepen van Kompany donderdag een vervolg breien aan deze goede prestatie. Het zet Antwerp nu op drie punten en kan zich donderdag zo goed als verzekeren van plaats drie als het opnieuw kan winnen.