Anderlecht minstens derde na sterke eerste helft

DONDERDAG, 12 MEI 2022, 22:30 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-1 gewonnen van Antwerp. Het stond bij de rust verdiend met 2-0 voor tegen een zwak Antwerp dat pas na de invalbeurt van Frey kwam dreigen. Antwerp kon nog scoren, maar verder dan één tegentreffer kwam het niet. Zo pakt Anderlecht minstens de derde plaats en een ticket voor de derde voorronde van de Conference League.

Antwerp had wat goed te maken na zondag, maar Anderlecht was bij de les. Na een kwartier speelde De Laet slecht in, Zirkzee ging voorbij Seck die zijn been strekte. De bal ging op de stip en Gomez vloerde Butez. Antwerp probeerde wel, maar meer dan hoog druk zetten, kon het niet doen. Hoewel Anderlecht vaak achteraan de bal rondspeelde, was het toch regelmatig gevaarlijk.

Vooral Arnstad en Zirkzee profiteerden van de ruimte. Op een counter had de Noor misschien een betere keuze kunnen maken en in minuut 35 schoot hij over vanuit een mooie positie. Even later kon Arnstad het nog eens proberen na een mooie aanval via Zirkzee en Kouamé, maar De Laet blokte goed. Vijf minuten voor rust dreigde Anderlecht zowel op links als op rechts. Nadat Amuzu een voorzet van Murillo had opgeraapt, trapte hij nipt over. Net voor rust kwam de thuisploeg verdiend op 2-0. Zirkzee bediende Amuzu die meteen trefzeker uithaalde met links in de korte hoek.

Na rust was het Hoedt die op vrije trap via de Antwerpse muur de paal raakte. Anderlecht dreigde en zette Antwerp een kwartier vast op eigen helft. Op het uur moest (een goede) Zirkzee er weer af, Verschaeren vierde zijn terugkeer na een blessure. Na het goede begin na rust begon Paars-wit slordig te spelen. In minuut 73' was er nog een keer gevaar. Verschaeren lanceerde Kouamé, maar uiteindelijk kon Verschaeren net niet bij de voorzet van Murillo aan de tweede paal. Aan de overkant moest Van Crombrugge voor het eerst tussenbeide komen vanavond. Hij strekte zich om een lage voorzet van de ingevallen Frey onschadelijk te maken.

Antwerp herpakte zich na de inbreng van de Zwitser, mede omdat Paars-wit er na het uur (en na de wissels) nog weinig van bakte. Een tegentreffer van Miyoshi werd eerst nog afgekeurd na tussenkomst van de VAR maar Antwerp scoorde toch in minuut 83. Van Crombrugge zag ze vliegen op hoekschop zodat Seck makkelijk in een leeg doel kon koppen.

Anderlecht hield uiteindelijk stand. Zo doet Anderlecht het alvast beter dan vorig seizoen en behaalt het minstens de derde plaats. Die geeft recht op de derde voorronde van de Conference League, net zoals vorig seizoen. Toen werd Racing Genk als bekerwinnaar echter tweede. En nu zondag eindelijk eens winnen van Union dit seizoen?