RSCA's zomerhuiswerk volgens Het Laatste Nieuws

DINSDAG, 17 MEI 2022, 20:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De plaatsen zijn verdeeld. De spelers wacht zondag nog een wedstrijd voor de eer op Club Brugge, maar Peter Verbeke en zijn team kunnen zich nu volop richten op volgend seizoen. En er ligt hen veel werk te wachten. Het Laatste Nieuws maakte een overzicht.

We maken even een opdeling per linie.

Doel

Op zijn 29e en na drie sterke jaren bij Anderlecht staat doelman Hendrik Van Crombrugge open voor een buitenlands avontuur. PSV wordt genoemd, maar er kwam nog geen bod. Als de aanvoerder vertrekt, gaat Anderlecht vol voor Bart Verbruggen als eerste doelman. De 19-jarige Nederlander geniet veel vertrouwen binnen de club.

Verdediging

Wesley Hoedt, Hannes Delcroix en Zeno Debast moeten de sterkhouders achterin worden volgend seizoen. Killian Sardella moet vechten voor zijn kansen en ze grijpen wanneer hij ze krijgt. De optie op Lisandro Magallan wordt niet gelicht. Hij vertrekt.

Waar het centraal wel snor zit, is de spoeling op de flanken veel dunner. Amir Murillo, de enige rechtsback, vertrekt deze zomer zo goed als zeker. Voor Sergio Gomez is er heel wat interesse na zijn sterke prestaties bij Anderlecht en de Spaanse U21. Anderlecht hoopt hem te houden, maar simpel zal dat niet worden. Als Gomez vertrekt, komt er zeker een vervanger.

Centraal middenveld

De voorbije weken ontbolsterde Marco Kana. Anderlecht ziet in hem de nieuwe patron op het middenveld. Josh Cullen is over een jaar einde contract en droomt van de Premier League. Als Anderlecht een mooie om aan hem wil verdienen, is het nu het moment. Kristoffer Olsson verloor zijn plaats, eerst aan Majeed Ashimeru en nadien aan Kana. Benieuwd hoe de Zweedse international zijn toekomst ziet. Een extra verdedigende middenvelder is niet uitgesloten.

Aanvallend middenveld

Anderlecht doet er alles aan om Kristian Arnstad te overtuigen zijn in 2023 aflopend contract te verlengen. Paars-wit hoopt verder dat ook Yari Verschaeren aan boord blijft. Wie mogelijk wel vertrekt, is Francis Amuzu. Amuzu ziet een transfer naar het buitenland wel zitten. Zijn sterke play-offs doen zijn prijs stijgen, wat voor Anderlecht een mooie zaak is. Zeker omdat Amuzu na al die jaren nog steeds geen onbetwiste titularis is.

Aanval

Christian Kouamé vertrekt zeker. Fiorentina wil hem deze zomer ten gelde maken. De vraagprijs (10 miljoen euro) en het salaris zijn geen spek voor de Anderlecht-bek. Joshua Zirkzee keert terug naar Bayern München, maar Anderlecht heeft de hoop niet opgegeven om hem ook volgend seizoen te huren. Met Benito Raman en Mario Stroeykens, die Anderlecht ook wil laten bijtekenen, blijven er dan nog twee spitsen over. Een extra aanvaller is dus een prioriteit. Al mag die niet meer kosten dan 5 miljoen euro.

Bron: Het Laatste Nieuws (Kjell Doms)anderlecht-online forum