Agyei begint het EK met een assist

DINSDAG, 17 MEI 2022, 21:24 - Garrincha

JEUGD De Belgische U17 zijn vandaag begonnen aan de eindronde van het EK. In hun eerste match speelden de jonge Duivels 1-1 gelijk tegen Servië. Enock Agyei is de enige speler van Anderlecht die erbij is. Met een assist was hij al meteen beslissend.

Tegen Servië kwam België na 17 minuten op voorsprong. Agyei kreeg de bal toegespeeld van Godts. Hij bediende op zijn beurt Idumbo en die zette de 0-1 op het bord. Of was het toch een own-goal van de Servische verdediger? Pas in minuut 88 maakte Servië gelijk vanop de strafschopstip.

Agyei speelde de hele wedstrijd. In de Belgische selectie hebben doelman Matthieu Epolo (nu Standad, tot 2019 Anderlecht) en Mika Godts (nu Genk, tot 2020 Anderlecht) een verleden bij paars-wit.

Vrijdag om 14.30 uur speelt België tegen Spanje. Maandag om 15.30 uur wacht Turkije.

Bekijk de opvallendste wedstrijdfases, waaronder de assist van Agyei, op Sporza.