Vier jonge talenten tekenen eerste profcontract

VRIJDAG, 20 MEI 2022, 15:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Vier beloftevolle spelers uit de Anderlecht-opleiding hebben vandaag een eerste profcontract getekend. Het gaat om Kaïs Barry (foto), Aboubacar Conte, Michiel Haentjens en Lilian Vergeylen. Alle vier maken ze deel uit van de generatie 2006, bij Anderlecht beschouwd als de beste ooit.

Kaïs Barry is de zoon van oud-doelman Barry Boubacar Copa (oud-Beveren en -Lokeren). Hij speelt sinds zijn 12e voor Anderlecht en is de aanvoerder van de U16. Barry is een centrale verdediger met een goede pass in de voeten.

Aboubacar Conte, een centrale middenvelder, kwam twee jaar geleden over van Union. Hij leerde voetballen op de pleintjes in Anderlecht en speelde ook nog voor Royal Léopold uit Ukkel.

Michiel Haentjens is de doelman van de U16. Hij speelt al vijf jaar voor Anderlecht, dat hem oppikte bij Lokeren. Paars-wit ziet in hem nog heel wat progressiemogelijkheden. 

Lilian Vergeylen kwam twee jaar geleden van OH Leuven naar Anderlecht. Zijn vader Axel speelde ook in de jeugd van Anderlecht en maakte daarna een carrière bij onder meer Union, Denderleeuw en OH Leuven. Vergeylen is een rechtsbuiten en vaste waarde bij de Belgische U16.

Met dit viertal hebben nu acht spelers van de lichting van 2006 al een profcontract getekend. Julian Duranville, Ethan Butera, Nassim Azaouzi en Aurelio Leo Virisario gingen hen voor.

"Met Kaïs, Aboubacar en Lilian injecteren we nog meer talent in de U18-kern van volgend seizoen. We hopen ook dat deze jongens volgend seizoen kunnen proeven van 1B", zegt jeugdcoördinator Jean Kindermans. "Bij de U18 mikken we volgend seizoen op de titel en op de Youth League."Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum