"Debuut Duranville deed me aan Lukaku denken"

MAANDAG, 23 MEI 2022, 16:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Begin deze maand vierde hij zijn 16e verjaardag, gisteren debuteerde hij in het eerste elftal van Anderlecht met heel veel flair. De eerste minuten van Julian Duranville op het hoogste niveau gingen niet onopgemerkt voorbij. Jeugdcoördinator Jean Kindermans keek bewonderend toe. "Hij heeft onmiddellijk zijn visitekaartje afgegeven."

"Ik moest meteen terugdenken aan het debuut van Romelu Lukaku", vertelt Kindermans wanneer Sporza hem contacteert om te praten over het debuut van Duranville. "Julian zijn snelheid en explosiviteit zijn onwaarschijnlijk. Hij is ook sterk één-tegen-één en tweevoetig. Wat Julien tegen Club in tien minuten toonde, zien wij al jaren."

Duranville tekende vorig jaar, vlak na zijn 15e verjaardag, een eerste profcontract bij Anderlecht. Ondanks de interesse van heel wat buitenlandse (top)clubs. "Dat vergde veel energie. Maar als je Julien gisteren in actie zag, weet je dat het de moeite waard is geweest", aldus Kindermans. "Julien heeft alles om uit te groeien tot een publiekslieveling. 

De kans is reëel dat Duranville volgend seizoen niet bij de U23 in 1B speelt, maar meteen aansluit bij de A-kern. Al zijn er addertjes onder het gras. Zo vindt Kindermans het belangrijk dat hij ook volledige wedstrijden speelt en niet alleen invalbeurten maakt. Daarnaast zijn er nog de gevolgen van corona. "Daardoor heeft hij, net als andere jongeren van zijn generatie, bijna anderhalf jaar niet gespeeld en getraind. Daardoor is er een groter gevaar op blessures of overbelasting, maar we volgen zulke zaken zeer goed op."anderlecht-online forum