Officieel: Kompany weg bij Anderlecht

WOENSDAG, 25 MEI 2022, 18:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft zopas het vertrek van Vincent Kompany aangekondigd. "De club en de coach hebben samen het afgelopen seizoen geanalyseerd en de toekomstplannen besproken. Daarbij is gezamenlijk beslist om de wegen te laten scheiden", zo klinkt het in de mededeling.

De wegen gaan uiteen "met veel wederzijds respect en dankbaarheid voor wat er samen bereikt werd". "De club wil Vincent Kompany oprecht al het beste wensen in zijn verdere carrière als coach. Hij was, is en blijft een icoon van de club en zal altijd een thuis vinden bij Royal Sporting Club Anderlecht", schrijft paars-wit op zijn website.

De kans is erg groot dat Kompany naar Burnley trekt om daar de nieuwe coach te worden.

Hieronder leest u de eerste reacties van de betrokkenen:

Vincent Kompany: “Vandaag overheerst maar één gevoel: ik ben fier dat ik dit nieuwe hoofdstuk ben kunnen starten bij de club van mijn hart. Ik ben nu speler en coach van RSC Anderlecht geweest, maar ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit.”

CEO Peter Verbeke: “Vincent was een essentieel onderdeel van de heropbouw van het vernieuwde RSC Anderlecht. Hij heeft professionalisering en expertise bijgebracht en is ook belangrijk geweest in de ontwikkeling van jonge spelers. De club zal op deze fundamenten verder bouwen.”

Voorzitter Wouter Vandenhaute: “De club en de coach mogen trots zijn op de samenwerking. Ik heb alle vertrouwen in ons beider toekomst. Vincent Kompany zal ook zonder RSC Anderlecht slagen, en RSC Anderlecht zal ook zonder Vincent Kompany slagen.”Bron: rsca.beanderlecht-online forum