Officieel: Wullaert trekt naar Nederland

VRIJDAG, 27 MEI 2022, 15:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES Fortuna Sittard meldt de komst van Tessa Wullaert. De aanvalsleider van de RSCA Woman kiest na twee jaar voor een nieuw buitenlands avontuur. Bij het jonge, maar erg ambitieuze Fortuna Sittard kan ze ook opnieuw een volwaardig profbestaan leiden.

Bij Anderlecht had Wullaert ook een profcontract. Maar ze was de enige, waardoor er veelal 's avonds getraind werd. Bij Fortuna Sittard zal ze ook een stuk meer verdienen dan nu bij Anderlecht, zo melden de kranten.

Wullaert tekent bij Fortuna Sittard een contract voor twee jaar. "De overstap naar Nederland voelt voor mij als een nieuwe uitdaging", vertelt ze op de website van haar nieuwe club. "Het ambitieuze plan van Fortuna Sittard sprak mij enorm aan, wat mij heeft doen besluiten voor Sittard te kiezen. Ik ben er van overtuigd dat ik met mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan dit mooie project en het op de kaart zetten van het vrouwenvoetbal in Limburg."

"Dat we een speelster van haar kaliber kunnen toevoegen aan de selectie, is een belangrijke stap in het verwezenlijken van onze ambities", zegt Bo Breukers, assistent technisch manager bij Fortuna Sittard. "We willen een goede indruk achterlaten in het eerste jaar en haar internationale ervaring speelt daarin een belangrijke rol. Met de komst van Tessa laten we ook aan de buitenwacht zien dat we bezig zijn met een mooi traject.”
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.