Union beschuldigt Mazzu en Anderlecht: "Wet van '78"

DINSDAG, 31 MEI 2022, 21:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Hoewel Anderlecht vanavond de komst van Felice Mazzu aankondigde, is er blijkbaar nog geen akkoord met Union over een vergoeding. De stadsgenoot beschuldigt Mazzu en Anderlecht er nu van de beruchte wet van '78 gebruikt te hebben. Paars-wit ontkent: "Mazzu gaf gewoon zijn opzeg zoals elke gewone werknemer."

"Felice Mazzù heeft ons laten weten zijn contract bij Union op te zeggen bij de wet van 3 juli 1978", zo begint Union zijn mededeling op de officiële clubwebsite. "De club werd afgelopen dagen ingelicht door haar coach dat hij in gesprek was met RSC Anderlecht. Tot een overeenkomst tussen beide clubs kwam het echter niet. Vandaag liet de coach ons weten zijn opzeg te geven."

"De club is verbijsterd door deze manier van handelen van zowel haar coach als van de recordkampioen. We bekijken nu welke juridische stappen er kunnen ondernomen worden", laat Union weten.

Anderlecht: "Meer dan faire afkoopsom"

Anderlecht reageerde al op de aantijgingen van Union. "Anderlecht en Felice Mazzu zijn verrast en ontgoocheld over de communicatie van Union. Anderlecht heeft de voorbije dagen constructief overlegd met Union over een meer dan faire afkoopsom, maar heeft voorlopig geen akkoord kunnen bereiken."

"In afwachting van een dergelijk akkoord heeft Felice Mazzu zoals elke gewone werknemer zijn opzeg gegeven, niets meer en niets minder. Dit heeft totaal niets te maken met een speler die gebruik maakt van de wet van ‘78 om zijn club zonder transfersom te verlaten."

"Anderlecht en Felice Mazzu betreuren dat Union deze onderhandeling op het publieke forum brengt, maar blijven bereid om tot een onderling akkoord te komen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.