Overzicht interlands: Arnstad debuteert bij U21

DINSDAG, 7 JUNI 2022, 13:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het voorbije weekend kwamen verschillende spelers van Anderlecht in actie met hun nationale ploeg. Een overzicht.

Kristian Arnstad (foto) debuteerde voor de U21 van Noorwegen. Tegen Kroatië speelde hij de hele wedstrijd. In de 91e minuut gaf hij de assist voor de 2-2. Enkele minuten later scoorde Noorwegen nog de 3-2. Arnstad kreeg ook een gele kaart. Door deze zege heeft Noorwegen zijn lot weer in eigen handen. Winnen in Finland (10 juni) en thuis tegen Azerbeidzjan (14 juni) en het EK is binnen.

De Belgische U21 zijn al zeker van het EK. De wedstrijd tegen Schotland (0-0) had dan ook geen waarde meer. Marco Kana speelde de hele partij. Zeno Debast bleef op de bank. Het duo kan nu met vakantie.

Josh Cullen verloor met Ierland tegen Armenië met 1-0. De Anderlecht-middenvelder speelde 81 minuten. Er volgen nog wedstrijden tegen Oekraïne (8 juni), Schotland (11 juni) en opnieuw Oekraïne (14 juni).

Kristoffer Olsson stond donderdag bij Zweden in de basis tegen Slovenië (0-2 winst) en mocht  gisteren12 minuten invallen tegen Noorwegen (1-2). Donderdag speelt Zweden nog tegen Servië en zondag tegen Noorwegen.

Ook in Noord- en Midden Amerika kennen ze een Nations League. Panama versloeg Costa Rica in de eerste wedstrijd van poule B met 2-0. Amir Murillo speelde de hele wedstrijd. Vrijdag speelt Panama nog tegen Martinique.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.