Union krijgt maximaal 60.000 euro voor Mazzu

DONDERDAG, 16 JUNI 2022, 12:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Van een tegenvaller gesproken. Union wilde aanvankelijk een schadevergoeding van 1 miljoen euro voor het vertrek van Felice Mazzu. Anderlecht was bereid 250.000 euro te geven. Wellicht zal het finale bedrag stranden op maximaal... 60.000 euro.

Het vertrek van Mazzu naar Anderlecht viel bij Union zwaar. De vice-kampioen kwam met zware taal naar buiten en eiste een schadevergoeding van meer dan 1 miljoen euro. Het meende hierop recht te hebben op basis van cluasules in zijn contract. 

Anderlecht zag het anders en stelde een vergoeding van 250.000 euro voor. Meer dan fair genoeg, vond paars-wit. Maar gezien de houding van Union wil Anderlecht vandaag zo ver niet meer gaan. 

Union wil Anderlecht en Mazzu onder druk zetten door te dreigen met de arbeidsrechtbank. Maar voor de arbeidsrechtbank zijn de clausules in kwestie waardeloos. Volgens het arbeidsrecht moet Mazzu na indiening van zijn ontslag een opzegperiode van zes weken presteren. Twee daarvan heeft hij uitgevoerd. De overige vier zal hij dus moeten uitbetalen. Dat komt neer op 60.000 euro. "Geen arbeidsrechtbank die daarover anders zal oordelen", stelt Het Laatste Nieuws.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.