Esposito in voetsporen van Nmecha en Zirkzee?

MAANDAG, 20 JUNI 2022, 17:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Vanuit Italië worden de berichten steeds hardnekkiger als zou Anderlecht zijn zinnen gezet hebben op Sebastiano Esposito van Inter Milaan. Esposito is een aanvaller van bijna 20 jaar. Hij debuteerde al voor Inter Milaan, maar speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij het Zwitserse Basel.

Amper 16 jaar was Esposito toen hij in maart 2019 zijn debuut maakte voor Inter Milaan. In december van dat jaar scoorde hij zijn eerste (en tot nu toe enige) doelpunt voor de Nerazzurri. Door de grote concurrentie, onder meer van Romelu Lukaku, werd hij tijdens de voorbije twee seizoenen verhuurd. Eerst aan SPAL en Venezia in de Serie B. Het voorbije seizoen aan FC Basel in Zwitserland.

Bij Basel scoorde Esposito zes keer in de competitie en één keer in de Conference League. Over alle competities heen was hij ook goed voor negen assists.

Anderlecht zou nu proberen hem naar Brussel te halen. Paars-wit hoopt wellicht om het succes met Nmecha en Zirkzee te herhalen. Ook zij waren jonge toptalenten die bij een absolute topclub niet aan de bak kwamen en in het Lotto Park ontploften. In tegenstelling tot het voornoemde duo zou Anderlecht nu wel een realistische aankoopoptie in de huurovereenkomst willen opnemen. Er is sprake van 5 miljoen euro.

Wordt vervolgd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.