Mazzu: "Voortbouwen op het project van Kompany"

WOENSDAG, 22 JUNI 2022, 21:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Felice Mazzu sprak vandaag voor het eerst sinds zijn aanstelling als Anderlecht-coach. Om hem te horen, moet je betalen (hopelijk wordt dit geen nieuwe trent), maar gelukkig plaatste de club ook enkele stukken uit het gesprek uitgeschreven en gratis online.

"Ik ben heel erg fier om coach van Anderlecht te mogen zijn", opent Mazzu. "Wie je ook bent als trainer: als Anderlecht komt aankloppen, dan is het erg moeilijk om neen te zeggen tegen een club die op Europees en internationaal niveau zoveel faam geniet.”

"Aanvallend voetbal en integratie van jeugdspelers"

Bij Union speelde Mazzu vorig seizoen een heel ander soort voetbal dat hetgeen de Anderlecht-fans koesteren. Wat mogen we dit seizoen verwachten? "Uiteraard heb ik mijn eigen filosofie als trainer, maar ik pas me altijd aan aan de spelerskern", zo zegt de Waalse coach. "Ik wil vooral ook de identiteit van deze club respecteren. Ik wil dat onze supporters zich herkennen in ons voetbal.”

"Dat betekent dus ook dat we veel belang hechten aan aanvallend voetbal en aan de integratie van jeugdspelers in de A-kern. Ik wil daar de nodige aandacht voor hebben en daar een goede balans in vinden, want tegelijkertijd weet iedereen ook dat de resultaten erg belangrijk zullen zijn.”

Mazzu geeft aan dat hij zo snel mogelijk weer wil meedoen voor de prijzen. "Of dat nu in de beker is of in de competitie: Anderlecht moet ambities koesteren. Tegelijkertijd wil ik voortbouwen op het project dat hier in de voorbije jaren is neergezet, door de club en door Vincent Kompany."

"Gillet en Diawara schakel met U23"

Mazzu kwam niet alleen, hij bracht een geheel nieuwe staff mee. "Ik heb enkele mensen meegebracht naar de club omdat ik met hen een sterke vertrouwensband heb opgebouwd. Vertrouwen is voor mij een essentieel begrip in een kleedkamer", zo zegt hij. "Samba Diawara is erg belangrijk voor het uitwerken van de trainingen. Guillaume Gillet wordt onze T3."

Diawara en Gillet zullen ook bij de U23 actief zijn. "Diawara zal steeds in contact zal staan met de U23 en de jeugdspelers die met ons meetrainen. Ook Gillet krijgt een belangrijke rol bij de U23 van Robin Veldman. Zij worden een belangrijke schakel tussen de A-kern en de U23."

"Aanwinsten zorgen voor meer verticaliteit"

Tot slot liet Mazzu zijn licht schijnen op de eerste twee zomertransfers, Nilson Angulo en Ishaq Abdelrazak. "Met hun snelheid en explosivititeit zullen zij wat meer verticaliteit aan ons voetbal kunnen toevoegen. Het zijn twee jonge spelers die wat aanpassingstijd zullen nodig hebben, maar ik ben er zeker van dat ze op het juiste moment een meerwaarde zullen kunnen bieden.”

Bron: RSCA.beanderlecht-online forum