Kompany: "Geen spelers van Anderlecht halen"

ZATERDAG, 25 JUNI 2022, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS"Fantastisch", met dat adjectief omschrijft Vincen Kompany zijn periode bij Anderlecht. Tijdens zijn eerste persconferentie als Burnley-coach kwam hij uiteraard ook terug op zijn avontuur bij paars-wit. "Ik hoefde niet te vertrekken. Dat is in onderling overleg beslist."

Kompany vertelde over de moeilijke omstandigheden waarin hij als coach moest debuteren. "Toen ik begon, zat de club in een diep dal. Je wil spelers halen, maar door de financiële beperking gaat dat niet. Je staat eigenlijk machteloos. De club is op de weg terug en dat vraagt tijd", aldus Kompany, die ook verwijst naar AC Milan en Glasgow Rangers. 

"We speelden met veel jongeren", gaat Kompany verder. "Vorig seizoen waren we de ploeg die het meeste doelpunten gemaakt heeft. Ik denk dat ik mag zeggen dat mijn periode bij Anderlecht fantastisch was."

"Anderlecht geen schade toebrengen"

Josh Cullen, Majeed Ashimeru: de voorbije dagen werden enkele spelers van Anderlecht gelinkt aan Burnley, de nieuwe club van Vincent Kompany. Maar Kompany stelt paars-wit gerust: "Op dit moment denk ik er niet aan spelers te halen bij Anderlecht. Ik wil hen geen schade toebrengen."

Kompany sluit wel niet uit dat hij bij andere Belgische clubs gaat shoppen. Zo worden de namen van Jack Hendry (Club Brugge) en Jackson Muleka (Standard) genoemd. Taylor Harwood-Bellis, vorig seizoen tot Nieuwjaar bij Anderlecht, zal hij wellicht aantrekken. "Hij is een fantastische speler en een topkerel."

Nog een andere ex-Anderlecht-werknemer mag zich opmaken voor een reünie met Kompany: Craig Bellamy. "Over enkele dagen praten we en ik wil hem er erg graag bij", zegt Kompany. "Als het mogelijk is, gaan we dat doen."

Bron: Het Nieuwsblad (Jonas Withouck)anderlecht-online forum