Corryn: "Nu zou ik het anders gedaan hebben"

MAANDAG, 27 JUNI 2022, 14:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vier jaar nadat hij op 19-jarige leeftijd vertrok bij Anderlecht, wil Milan Corryn terugkeren naar België. In een gesprek met Voetbalkrant geeft de middenvelder aan dat hij destijds te ongeduldig is geweest. "Na drie jaar bij de beloften wilde ik meer."

Het was een opmerkelijke transfer: eind augustus 2018 verliet Corryn Anderlecht voor een avontuur bij Trencin in Slowakije. Hij bleef er drie seizoenen en verkaste vorige zomer transfervrij naar Warta Pozen in Polen. 

Op zijn 16e schoof Corryn bij Anderlecht door naar de U21. In de zomer van 2017 mocht hij de voorbereiding meemaken met de A-kern en maakte hij indruk in een oefenduel tegen Dender. Toch bleef de grote stap voorwaarts uit. Dus vertrok hij. "Als ik voor het geld had gekozen, was ik gewoon gebleven", vertelt hij nu. "Ik kon en mocht blijven. Ze beloofden me zelfs dat ik met de A-kern mocht trainen. Maar na drie jaar bij de beloften wilde ik meer. Daardoor koos ik voor dat nieuwe avontuur."

Een beslissing waarvan hij zich nu afvraagt of het wel de juiste was. "Spijt is niet het juiste woord, maar ik denk wel dat ik het nu anders zou aangepakt hebben", aldus Corryn. "Drie weken na mijn transfer begon Anderlecht alles om te gooien. Door de financiële problemen kregen plots heel wat jeugdspelers hun kans in het eerste elftal. Ook na de komst van Vincent Kompany trok Anderlecht de kaart van de jeugd."

"Hoe mijn carrière er had uitgezien als ik bij paars-wit gebleven was? Het heeft weinig zin om daarover te speculeren", besluit Corryn.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.