'Anderlecht sprak met Al Ahly-middenvelder Dieng'

MAANDAG, 4 JULI 2022, 12:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Egyptische media toont Anderlecht interesse in Aliou Dieng. Deze 25-jarige defensieve middenvelder uit Mali is één van de sterkhouders van de Egyptische topclub Al Ahly. Ook Galatasaray toont interesse. De vraagprijs bedraagt 5 miljoen dollar.

Volgens journalist Magdy Abdel-Ghani informeerde Dieng zijn club al over de interesse van Anderlecht. Een vertrek zou bespreekbaar zijn mits de juiste som op tafel komt.

Dieng speelt sinds 2019 voor Al Ahly. Hij won er onder meer twee keer de Afrikaanse Champions League. Hij speelde ook al 25 interlands voor Mali. Hij heeft bij Al Ahly nog een contract tot 30 juni 2026. Zijn marktwaarde wordt geschat op 3,5 miljoen euro.

Naar onze bescheiden mening zou het verbazend zijn mocht Anderlecht effectief werk maken van een transfer van Dieng. Met Kana, Cullen, Olsson en Trebel heeft paars-wit al vier defensieve, controlerende middenvelders in de kern. Pas wanneer er enkelen zouden vertrekken, lijkt Dieng ons een optie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.