Spits van 40 miljoen euro op weg naar Anderlecht

DONDERDAG, 7 JULI 2022, 12:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Transfermarkt-autoriteit Fabrizio Romano meldt dat Fabio Silva op weg is naar Anderlecht. Silva is een Portugese spits voor wie Wolverhampton in 2020 maar liefst 40 miljoen euro neertelde. Anderlecht zal hem huren.

De bijna 20-jarige Silva heeft volgens Romano al groen licht gegeven voor de uitleenbeurt. Anderlecht zal zijn salaris volledig overnemen. De overeenkomst zal geen aankoopoptie bevatten. Silva ligt bij Wolverhampton nog vast tot 2025. La Dernière Heure vroeg Anderlecht om een reactie op dit bericht, maar paars-wit onthoudt zich van alle commentaar. 

Silva is een jeugdprocuct van Porto, al speelde hij ook twee jaar in de Benfica-opleiding. Op zijn 18e en met amper wedstrijden in het eerste elftal bij Porto op de teller, trok hij voor 40 miljoen euro naar Wolverhampton. 

In zijn debuutseizoen in de Premier League verzamelde Silva 11 basisplaatsen en 21 invalbeurten. Daarin scoorde hij vier keer. Het voorbije seizoen was minder. Amper zes basisplaatsen en geen doelpunten.

Silva is ook international bij de Portugese U21. In de huidige EK-campagne scoorde hij zes keer in acht wedstrijden.


 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.