Basisploeg krijgt vorm: enkel middenveld nog onzeker

VRIJDAG, 8 JULI 2022, 22:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Twee weken voor de start van de competitie krijgt de basisploeg van Felice Mazzu steeds meer vorm. De nieuwe coach zal net als bij Union spelen in een 3-5-2. Negen namen lijkt al ingevuld. Nog twee zijn onzeker.

In doel staat uiteraard Hendrik Van Crombrugge. Voor hem komt een driemansverdediging met Zeno Debast, Wesley Hoedt en Hannes Delcroix. Killian Sardella staat voor een nieuwe start en is de eerste invaller indien er iets gebeurt met voornoemd trio. 

Op het middenveld lijken Ishaq Abdulrazak en Sergio Gomez de flanken te bestrijken. Gomez is nog niet fit na een blessure, waardoor Francis Amuzu in zijn plaats aan het seizoen begint. In de spits is er een basisplaats weggelegd voor nieuwkomer Sebastiano Esposito en Benito Raman.

Tot daar de namen waar de media het eens over is.

De driehoek op het middenveld zorgt voor meer discussie. Yari Verschaeren is zeker van zijn plaats en moet Anderlecht gaan dragen. De vraag is wie naast hem speelt. RTBF en andere Waalse media schuiven Adrien Trebel naar voor. Het Laatste Nieuws gaat voor Marco Kana. Wie van de twee wordt het: kiest Mazzu voor ervaring of de toekomst? Tot slot het laatste twistpunt: Lior Refaelov of Majeed Ashimeru? Met Refaelov zou Verschaeren meer op acht spelen, met Ashimeru meer op tien.

Het worden nog boeiende weken ...



anderlecht-online forum