Kabangu bezorgt Anderlecht punt in slotfase

ZONDAG, 18 MAART 2012, 16:38 - Garrincha

In extremis heeft Anderlecht een punt gesprokkeld in Sint-Truiden. Invaller Patou Kabangu scoorde in blessuretijd de 2-2, nadat Anderlecht een erg zwakke partij speelde. Enig lichtpunt: het debuut van Guillermo Molins.

Anderlecht begon aan de partij zonder Suarez, maar met Jordan Lukaku en Guillermo Molins op de bank. De thuisploeg startte het sterkst en kreeg na zeven minuten een strafschop nadat Kouyaté Reza haakte. De Nederlander trapte de elfmeter zelf voorbij Proto. Na dit doelpunt eiste Anderlecht de bal op, maar veel gevaar kwam hier niet uit voor. Enkel een kopbal van Gillet die door Euvrard van de lijn werd gehaald, kon voor gevaar zorgen. Aan de overkant moet Proto gevat tussenkomen op een kopbal van Rossini.

Iets voorbij het halfuur kwam de gelijkmaker toch uit de lucht vallen. Een schot van Biglia wijkt af op de rug van Buysens en verdwijnt in doel. Beide ploegen kregen nog enkele kansjes, maar het was vooral Anderlecht dat blij mocht zijn dat er werd gerust met 1-1 op het bord.

De pauze bracht paars-wit geen extra inspiratie. De spitsen kwamen amper in het spel voor en een schot van Kljestan op het uur zorgde voor het eerste gevaar van Anderlecht-zijde. Jacobs reageerde door een bleke Canesin te vervangen door Kabangu. Twintig minuten voor tijd veerde Staaien echter recht toen Euvrard de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht.

Niet veel later ontsnapte Wasilewski aan een rode kaart nadat hij Delorge bij een corner vol met de elleboog in het gezicht slaat. De Truienaar moest onmiddellijk naar het ziekenhuis, maar Wasilewski kwam er vanaf zonder kaart. Jacobs gooide in de slotfase Praet en Molins nog in de strijd en met succes. In de lange blessuretijd (door de blessure van Delorge) scoorde Kabangu alsnog de gelijkmaker.