Zege tegen Helmond Sport

DINSDAG, 12 JULI 2022, 13:16 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de stage in het Nederlandse Horst afgesloten met een 2-0 winst tegen Helmond Sport uit de Eerste Divisie in Nederland. Sadiki en Ait El Hadj zorgden voor de doelpunten. Bij de rust leidde Paars-wit met 1-0.

De partij begon gezapig. Op het kwartier rondde Esposito een mooie aanval keurig af, maar het doelpunt ging niet door wegens buitenspel. Op het halfuur werd ook aan de overkant een doelpunt van Van Keilegom om dezelfde reden afgekeurd. Acht minuten voor de rust was het dan toch raak. Na een hoekschop scoorde Sadiki.

Na de pauze stuurde Mazzu elf andere jongens het veld op. Na vijf minuten belandde een bal van Debast op de lat en wat later was Amuzu hetzelfde lot beschoren. Een kwartier voor tijd miste Lion dé kans op de gelijkmaker. Hij kon alleen op Van Crombrugge afgaan, maar de Anderlecht-goalie stond pal. Tien minuten voor tijd besliste Ait El Hadj de wedstrijd door te profiteren van balverlies van Mistrafovic.

Anderlecht wint zo zijn vierde oefenwedstrijd op rij. In die vier wedstrijden kreeg het slechts één doelpunt tegen, een strafschop dan nog. Zaterdag tegen Lyon volgt de laatste voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen.

Score: 2-0
Doelpunten:37' Sadiki (1-0), 81' Ait El Hadj (2-0)

Anderlecht eerste helft: Van Crombrugge, Sardella, Hoedt, Sadiki, Ishaq, Trebel, Arnstad, Refaelov, Mykhaylichenko, Esposito, Colassin
Anderlecht tweede helft: Van Crombrugge, Debast, Hoedt, Delcroix, Angulo, Ait El Hadj, Ashimeru, Olsson, Amuzu, Raman, Verschaeren

Helmond Sport: Havekotte (46' Mantel), Van Vlerken (70' Lion), Van den Eynden (46' Essanoussi), Terzi, Lion, Lieftink (46' Mistrafovic), Van Keilegom (46' Loof), Goselink (46' Scholten), Van Landschoot (70' Vereijken), Kaars (70' Goselink)