Anderlecht boekt mooie zege in galamatch

ZATERDAG, 16 JULI 2022, 22:01 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie met 3-0 gewonnen tegen Lyon. Paars-wit klom heel snel op voorsprong via Refealov en hoewel Lyon de bal meestal had voor de rust, kreeg het geen kansen. Na rust kon Anderlecht meer dreigen en scoorde het nog via Esposito en een sterke Amuzu. In Frankrijk begint de competitie wel pas op 5 augustus, maar het is toch een mooie zege die Paars-wit hopelijk niet te veel doet zweven. Volgend weekend gaat het immers pas echt om de knikkers.

Anderlecht begon met Trebel, maar zonder de geblesseerde Gomez en een zieke Raman.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of doelman Lopes pakte uit met een geweldige redding op een poging van Esposito. Lyon kon de corner niet wegwerken en Refaelov trapte knap de 1-0 binnen. De Franse bezoekers dreigden voor het eerst na zes minuten, maar Toko-Ekambi kon de bal niet plaatsen. Anderlecht reageerde via Amuzu op links, maar Lyon verwerkte de voorzet in corner. Lyon nam het balbezit in handen na een kwartier, maar dat resulteerde enkel in een paar ongevaarlijke schoten. Anderlecht speelde gegroepeerd, maar vond zelf ook geen oplossingen om voor nieuw gevaar te zorgen. Na een goede aanval kon Verschaeren niet hoog genoeg springen om te koppen op een voorzet van Debast.

Vier minuten na rust kopte Delcroix op de lat na een vrije trap van Trebel. Na slordig ontzetten kreeg Lyon een kans, maar Van Crombrugge kwam snel uit. Nadat Delcroix net niet had kunnen besluiten rond het uur, toonde Paars-wit zich opnieuw trefzeker op corner. Esposito devieerde vanuit een moeilijke positie de 2-0 in de verste hoek van het Franse doel. Enkele minuten later haalde Lacazette (ex-Arsenal) hard uit, maar het schot was te centraal om Van Crombrugge te verrassen.

In minuut 77 werden de nog niet vervangen spelers van Lyon gewisseld door veelal jonge spelers. Enkele minuten later trof Anderlecht weer raak. Amuzu, die een prima wedstrijd speelde, werd diep gestuurd en hij werkte de kans, al dan niet met wat geluk, af.

Zo sluit Anderlecht de voorbereiding af met goede resultaten en een prima resultaat tegen een goede ploeg. Volgend weekend volgt de eerste belangrijke test voor Paars-wit, de eerste competitiewedstrijd tegen Oostende dat Paars-wit in de voorbije seizoenen verschillende malen wist te verrassen.

Score: 3-0
Goal(s): 1-0 Refaelov 2', 2-0 Esposito 62', 3-0 Amuzu 80'

Anderlecht:Van Crombrugge, Debast, Hoedt, Delcroix, Trebel, Ashimeru (Colassin 73'), Ishaq, Amuzu (Duranville 89'), Verschaeren, Refaelov (Arnstad 73'), Esposito (Angulo 84')
Lyon:Lopes, Gusto, Lukeba, Thiago, Henrique, Lepenant, Paqueta, Reine-Adelaîde, Faivre, Lacazette, Toko-Ekambi (Kadewere 64')
Na minuut 77: Lopes, Iala, Ozcakar, Felix, Boueye, Bonnet, Nsombi, Augarreau, Dib, Kadewere, Lega

Geel: Amuzu 14', Lepenant 54'