Trebel gerehabiliteerd door Mazzu

MAANDAG, 18 JULI 2022, 08:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Adrien Trebel, of je bent ervoor of je bent ertegen. Maar feit is dat hij nog steeds een speler is van RSC Anderlecht, een goéd betaalde speler. Felice Mazzu haalde de Fransman terug bij de kern en er is weinig twijfel over dat hij ook tegen Oostende aan de aftrap zal staan. 

Vincent Kompany had helemaal niet begrepen op Trebel en schoof hem al vlug aan de kant, gevolg B-kern en later een verhuur aan Lausanne. Trebel klaagde nooit, toch niet openlijk, en deed wat van hem gevraagd werd. Deze zomer keerde hij terug naar RSC Anderlecht.

Mazzu begon met een volledige nieuwe lei en nam Trebel op in zijn kern, de middenvelder stelde niet teleur, ook tegen Lyon deed hij wat van hem verwacht werd en hij deed dat goed. 

Initieel kon Mazzu rekenen op Josh Cullen, Marco Kana en Adrien Trebel op die positie. Cullen volgde ondertussen Kompany naar Burnley en vraag is of Kana de vele wedstrijden die volgen, aankan. Dan is het goed om opnieuw op Trebel te kunnen rekenen, die de drukke maand augustus al eens gewisseld kan worden met Kana. 

Feit is dat Trebel maar één jaar meer onder contract ligt bij paars-wit en hij de club ook handenvol geld kost aan loon. Sinds zijn aankomst in januari 2017, tot nu, koste hij de club al 15 miljoen euro. Voeg daar het tekengeld aan toe en Trebel zag zijn rekening al met 17 miljoen euro aandikken. Een serieus bedrag als je weet dat RSC Anderlecht de laatste jaren serieus op de financiën let.



anderlecht-online forum