Verbeke: "Dit moet het jaar worden van deze tien jongeren"

WOENSDAG, 27 JULI 2022, 08:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Peter Verbeke kijkt met een gezond vertrouwen het nieuwe voetbalseizoen tegemoet. In een gesprek met De Morgen geeft hij aan dat andere clubs veel meer geld uitgaven op de transfermarkt, maar hij noemt ook de namen van tien jonge spelers van wie hij dit jaar erg veel verwacht.

Twee aankopen, twee gehuurde spitsen en een teruggekeerde huurling: tot daar de inkomende transfers van Anderlecht deze zomer. Geen grote, dure aankopen, wel jonge spelers met veel potentieel. Dat is geen toeval: Anderlecht kan zich nog steeds geen grootse uitgaven op de transfermarkt veroorloven.

"Sinds ik bij Anderlecht werk, hebben we 16 miljoen euro uitgegeven aan transfers. Club Brugge heeft in dezelfde periode 45 miljoen uitgegeven, Genk 35 miljoen, Gent en Antwerp allebei bijna 30 miljoen", vertelde Verbeke zaterdag in De Morgen. Het zijn de cijfers tot eind 2021, de voorbije winterse transferperiode zit hier nog niet bij.

Een transfer zoals die van Toby Alderweireld naar Antwerp moeten we bij Anderlecht niet verwachten. Want paars-wit wil ook zijn loonmassa verder afslanken. "In tegenstelling tot de andere clubs", merkt Verbeke op. "In ons businessplan voor de komende vijf jaar moeten we met elke euro erg voorzichtig omspringen."

"Overhellen naar de jeugd"

Met Magallan en Cullen vertrokken deze zomer twee ervaren spelers. De nieuwkomers zijn jong. Verbeke geeft aan dat hij zoekt naar een goede mix tussen jeugd en ervaring. "Maar dit seizoen zou dat wel eens sterk naar de jeugd kunnen overhellen", vertelt hij.

"Dit moet het jaar worden van Zeno Debast, Hannes Delcroix, Marco Kana, Kristian Arnstad, Mario Stroeykens, Sergio Gomez, Francis Amuzu, Noah Sadiki, Julien Duranville en Nilson Angulo. Dat zijn tien jongens in wie ik geweldig hard geloof", aldus de CEO. "Maar die ook bijna allemaal nog geen 20 zijn. Het is logisch dat die nog fouten zullen maken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.