Hoedt: "Een gebrek aan intrinsieke motivatie"

WOENSDAG, 3 AUGUSTUS 2022, 22:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als één van de ervaren spelers in het team is het aan Wesley Hoedt om de boel soms eens wakker te schudden. In een gesprek met Sporza sprak hij vanmiddag duidelijke taal over het debacle tegen Cercle. "Iemand als Teuma: die eet het gras op en rent voor zijn leven."

"Het wordt tijd dat wedstrijden zoals die van zaterdag tegen Cercle Brugge tot het verleden behoren. Dat kan gewoon niet", vertelde Hoedt. "Wat het probleem is? Het is hard om te zeggen, maar volgens mij is het een gebrek aan intrinsieke motivatie. Je eigen vechtlust en je eigen trots die je elke week moet brengen, daarin kan deze groep nog groeien."

Met andere woorden: Anderlecht moet een voorbeeld nemen aan het Union van gisteren tegen Rangers. "Klopt. Zij hebben voetbaltechnisch niet meer kwaliteit dan wij, maar ik zag gisteren iemand als Teuma: hij eet het gras op en rent voor zijn leven. Dat groepsgevoel, die eer van de ploeg, dat moet bij ons veel meer in de plaats van: ik doe het goed."

"We moeten het doen met deze groep"

Dan is er natuurlijk de vraag of deze spelersgroep wel sterk genoeg is. Staat Anderlecht verder dan vorig seizoen? "Dat is moeilijk om te zeggen. Mijn persoonlijke mening houd ik graag voor mij, maar we moeten het met deze groep doen", aldus Hoedt. "Er is sowieso genoeg kwaliteit



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.