Anderlecht beslist wedstrijd voor rust

ZONDAG, 7 AUGUSTUS 2022, 20:32 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 3-1 de maat genomen van Seraing. Het leidde al na een half uur met 3-0 en als het na rust hetzelfde niveau had gehaald, had de score veel hoger kunnen uitvallen. Maar na rust ging Anderlecht meteen in spaarmodus en scoorde Seraing tegen. Paars-wit kreeg wel nog enkele kansen na rust, maar het niveauverschil was bijzonder groot.

Anderlecht begon deze maal gezwind aan de wedstrijd. Sadiki werd mooi diep gestuurd door Silva en de jonge flankspeler bereikte Amuzu die al na drie minuten meteen de bal hoog in het doel trapte. Anderlecht controleerde volledig de wedstrijd en werkte zeer secuur af. Op het kwartier bouwden Amuzu en Refaelov aan een mooie combinatie. Amuzu verdubbelde de score met een lage plaatsbal.

Een kwartier later was het reeds 3-0. De bedrijvige Fabio Silva werd aangespeeld door Refaelov en in de draai scoorde de Portugees knap. Anderlecht knutselde nog enkele aanvallen in elkaar, maar de laatste pass ontbrak om de score nog uit te breiden. Een verdiende rustscore tegen een zeer mak Seraing.

De Luikenaars leken na rust te beseffen dat een afstraffing dreigde en gingen steviger in het duel. Seraing kon te makkelijk tegenscoren op een uitbraak via Sissoko die alle tijd en ruimte kreeg om de bal netjes van ver in de hoek te krullen. Tijd voor Paars-wit om wakker te worden, want het verschil met het spel voor rust was enorm groot. Na 73 minuten zagen we eindelijk nog eens een aanval van de thuisploeg. Debast trok naar voor en scoorde bijna na een een-twee met invaller Raman.

Tien minuten voor tijd verving Gomez Amuzu. Wie van hen speelt binnenkort nog voor Paars-wit? Arnstad kreeg een kans na een uitbraak, maar het schot was te zwak. pas in de slotfase zette Anderlecht eindelijk weer wat druk op Seraing. Zo probeerde invaller Stroeykens het ook eens, maar zijn poging belandde in hoekschop.

Anderlecht boekte voor rust een makkelijke zege tegen een zwak Seraing. Maar hoe zwak de bezoekers waren voor rust, hoe zwak Paars-wit presteerde na rust. Het ging meteen in spaarmodus wat uiteraard ergens wel begrijpelijk is door de drukke agenda, maar het verschil qua spelniveau was te groot. Tegen een betere tegenstander kan dit nog fout aflopen.

Score: 3-1
Goal(s): 1-0 Amuzu (4'), 2-0 Amuzu (16'), 3-0 Fabio Silva (30'), 3-1 Sissoko (56')

Anderlecht:Van Crombrugge, Debast, Hoedt, Delcroix, Kana, Sadiki, Amuzu (Gomez 80'), Verschaeren (Olsson 80'), Refaelov (Arnstad 66'), Esposito (Raman 66'), Silva (Stroeykens 85')
Seraing:Dietsch, Conceicao (Marius 46'), Sylla, Tshibuabua (Mansoni 46'), Tremoulet, Abanda (Poaty 71'), Sissoko, Lahssaini, Lepoint, Bernier, Elisor (Guillaume 84').

Geel: Lahssaini 57', Sadiki 84'