Sadiki: "Ik was nooit de superster bij de jeugd"

MAANDAG, 8 AUGUSTUS 2022, 08:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Amper vier minuten als middenvelder had Noah Sadiki nodig om zijn eerste assist uit zijn profcarrière te geven. "Ik heb me nog moeten haasten, want de pass van Fabio Silva was eigenlijk wat te zacht. Ik zei hem dat dat volgende keer beter moet", lachte het 17-jarig Anderlecht-product na de wedstrijd.

Sadiki kreeg ook nog een tik, maar bleef recht en schotelde Amuzu de 1-0 voor. "Ik had een strafschop kunnen zoeken, maar besliste dat omdat ik de bal had, ik net zo goed kon proberen voor te zetten in plaats van te vallen. Je weet nooit of de scheidsrechter zou fluiten. Het bleek de goede keuze", aldus Sadiki.

Vorige zomer leek Sadiki nog op weg naar het buitenland, maar hij koos finaal om te blijven. In februari tekende hij dan zijn eerste profcontract. Hij was toen al 17 jaar. Vrij laat dus. "Ook al is het wat later dan de rest, je kan er altijd komen. Ik was nooit de superster bij de jeugd, maar ben altijd hard blijven werken."

Sadiki debuteerde eind vorig seizoen als rechtsback, bij de U21 speelt hij vaak als centrale verdediger of defensieve middenvelder. Nu stond hij rechtsmidden in een 3-5-2. Maar dat is voor de jonge kerel geen probleem. "In de jeugdreeksen heb ik ook op heel wat posities gespeeld. Mijn polyvalentie is mijn sterkte", zo besluit hij.

Bron: Het Nieuwsblad (bvv)
La Dernière Heure (Romain Van der Pluym)anderlecht-online forum