Kana: "Ik groei weer naar mijn beste niveau"

MAANDAG, 8 AUGUSTUS 2022, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nadat hij de eerste wedstrijden miste, stond Marco Kana gisteren voor de tweede keer in vier wedstrijden in de basis. "Ik had fysiek nog wat kleine probleempjes", vertelde de middenvelder daarover na de wedstrijd tegen Seraing. "Nu heb ik het gevoel dat ik weer toegroei naar mijn beste niveau."

"Het einde van vorig seizoen was erg zwaar en ook nu was de voorbereiding pittig", verklaart de middenvelder. Bij zijn afwezigheid werd Kana als verdedigende middenvelder vervangen door Adrien Trebel. Die deed dat ver van slecht. Vreest hij de concurrentie? "Adrien is mijn maatje. Hij geeft constant tips en feliciteerde me ook na de wedstrijd. Hij neemt me onder zijn vleugels, ook al zijn we concurrenten."

Voor Kana is het nu ook anders voetballen dan vorig seizoen. Toen speelde hij met Cullen naast zich, nu is hij de enige defensieve pion op het centrale middenveld. "Dat is even wennen, maar ik raak eraan gewoon. Bij de nationale ploeg spelen we ook zo en dat helpt wel."

Over de wedstrijd tegen Seraing was Kana best tevreden. "We begonnen goed. Zo zouden we elke wedstrijd moeten beginnen. Het verlies tegen Cercle was een grote klap. Deze keer wilden we furieus starten. Ik weet zeker dat we zo 90 minuten kunnen spelen. Anderzijds begonnen we na de rust met minder intensiteit en concentratie. Zo lieten we Seraing weer vertrouwen winnen."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.