Mazzu: “Mentaal moeten we verbeteren”

VRIJDAG, 12 AUGUSTUS 2022, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS“Voor de wissels ontbrak het ons vandaag aan alles”, begon Anderlecht-coach Felice Mazzu zijn analyse na de wedstrijd tegen Paide. “We hadden niet genoeg intensiteit, coördinatie, verlangen in de loopacties en we verloren de bal te vaak. Het is moeilijk uit te leggen waarom dat was.”

Volgens Mazzu liet zijn team het mentaal afweten. “Het is zeker dat we op dat vlak nog moeten verbeteren. De wil om iets in brand te steken, naar voor te stormen en te lopen, die moet er zijn. Zoals vandaag geven we ons tegenstander vertrouwen.”
 
Over de wisselspelers was Mazzu wel tevreden. “Met zijn doelpunt maakte Fabio Silva het voor ons gemakkelijker. Refaelov gaf ons spel ook een boost en Stroeykens speelde in de ruimte. Dat heeft spelers als Murillo bevrijdt”, aldus Mazzu, die ook lof had voor Sardella. “Hij toonde veel zin en een goede intensiteit.”
 
Tot slot had Mazzu het nog kort over een mogelijk vertrek van Amuzu. “Ik wil hem graag overtuigen om te blijven. Hij zorgt voor verticaliteit in ons spel. Zolang hij er is en inzet toont, zal hij spelen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.